Název projektu: Nové smart potraviny na bázi mikropartikulárních rostlinných bílkovin pro školní stravování
Řešitel PEF: Ing. Stanislav Rojík, Ph.D.
Rozpočet (ČZU): 4.999.837,- Kč
Rozpočet (PEF): 499.834,- Kč
Doba řešení: 2019 – 2021
Poskytovatel: Operační program Praha - pól růstu ČR
Agenturní č. projektu: CZ.07.1.02/0.0/0.0/17_049/0000815-koncept KZ08
Kontaktní osoba: Ing. Stanislav Rojík, Ph.D.
Změna spotřebitelské poptávky ve vztahu např. k bio produkci, alternativním přístupům ke stravování (např. raw, veganství aj.), stejně jako vzestupu vývoje potravinové alergie a intolerance, a rovněž vlivu environmentální zátěže vyplývající z produkce potravin, s sebou nese spotřebitelské, společenské a technologické změny v potravinářství s dopadem na stravování a výživu dětí. Projekt je zaměřen na potraviny, které mohou být využívány ve školách resp. školních bufetech nebo ve školních jídelnách a potraviny vhodné pro alergiky a celiaky.