Název projektu: MSc in Sustainable Food Production Systems (STEPS)
Řešitel PEF: prof. PhDr. Michal Lošťák, Ph.D.
Rozpočet (PEF): 68 823,- EUR
Doba řešení: 2019 – 2021
Poskytovatel: EU – Education, Audiovisual and Culture Executive Agency (EACEA)
Registrační č. projektu: 598963-EPP-1-2018-1-AL-EPPKA2-CBHE-JP
Cílem projektu STEPS je vývoj a implementace nového magisterského studijního programu zaměřeného na „ Udržitelné systémy produkce potravin“, a to na univerzitách západobalkánských států. Studijní program bude určen posluchačům, kteří plánují své profesní uplatnění v soukromých i veřejných organizacích nebo plánují zahájit podnikatelskou činnost, a to na venkově nebo v zemědělských oblastech. Znalosti absolventů získané studiem nového magisterského programu budou přispívat k tranzici směrem k udržitelnému způsobu produkce potravin.