Letní škola v zimním Karibiku

Čtrnáct studentů se zúčastnilo dvoutýdenního programu „Environmentally friendly business in Guadeloupe 2022” v rámci letní školy, která proběhla ve spolupráci s Université des Antilles. Studenti absolvovali řadu přednášek, navštívili univerzitní pracoviště a pracovali s Guadeloupskými studenty na projektech a také se studenty probrali aktuální guadeloupské problémy související například s vysokou nezaměstnaností. Mezi přednášejícími byl mimo jiné děkan guadeloupské fakulty Prof. Alain Maurin, či odborník na kreolský jazyk – Olivier-Serge CANDAU, PhD.
Mimo výuku studenti absolvovali kulturní zážitky jako například ochutnávku „kreolské“ kuchyně, která se specializuje například na mořské plody a omáčky z místních chilli papriček Habanero. Zpestřením byl také výstup na aktivní sopku Soufriere na Guadeloupe ve výšce 1467 m, což je zároveň nejvyšší vrchol Malých Antil. Účastníci navštívili sopečné pláže, pro které je charakteristický černý písek či výrobu místního rumu v destilerii z 19. století o kterou se již přes 150 let stará funkční parní stroj. V neposlední řadě poznali studenti faunu a flóru z tropického podnebí.
Letní škola byla skvělou zkušeností pro obě strany, díky tomu lze očekávat její opakování.


Autorský kolektiv: Ing. Martin Kozák & Ing. Matěj Klukan

Další články v rubrice

English ☰ Menu

Na webových prezentacích České zemědělské univerzity v Praze (pod doménou czu.cz) používáme soubory cookies. Tyto soubory nám poskytují možnosti, jak lépe poskytovat služby a dále nám pomáhají analyzovat výkon webu. Informace o tom, jak naše weby používáte, můžeme sdílet se svými partnery působícími v oblasti sociálních médií, inzerce a analýz. V nastavení si můžete následně vybrat, které cookies můžeme používat. Svůj udělený souhlas, můžete kdykoliv změnit či odvolat.